Informatikai Barkács Fórum

OlVASD EL! => Cikkek => A témát indította: hunti - 2014 Március 28, 02:55:13 pm

Cím: Közösségi alapú szerver hosting
Írta: hunti - 2014 Március 28, 02:55:13 pm
Régóta nem hallattam magamról, legutóbb is akkor amikor megpróbáltam újra indítani az egykor szebb időket látott hostingomat. Sajnos több dolog is közbeszólt, ami főleg az ex könyvelőmnek köszönhető, illetve hogy a hosting lelkét adó szervergép hardver hiba miatt végleg megállt. A lényeg, hogy a TFM world hostingnak búcsút mondtam, egy másik cég vette át az üzemeltetési feladatokat. Most viszont új dolgokkal állnék elő!

A szerver gép viszont még megvan, és hamarosan egy donornak köszönhetően újra üzem képes lesz. Közösen fogjuk elhelyezni a gépet, viszont amire használni fogjuk (néhány weboldal, és esetleg teszt környezet) annak ez a gép jelentős erőforrás pazarlás. Ezért fordulok hozzátok, hogy lenne-e itt igény egy becsület kassza alapú tárhely/vps szolgáltatásra. Valami olyasmire gondoltam, hogy a gépet mi biztosítanánk, ti pedig beszállnátok a gép hosting díjába, cserébe pedig megkapnátok a gép erőforrásainak egy részét pl vps formájában.

Láttok ebben fantáziát? Milyen elképzeléseitek lenne ezzel kapcsolatban? Lenne igényetek rá?
Cím: Re:Közösségi alapú szerver hosting
Írta: AximCore - 2014 Március 30, 11:52:25 pm
Ez egy nagyon jó elképzelés lenne csak nem egy kihalt fórum tartaná ezt fent. Amúgy támogatom az ötlet és sok sikert hozzá.  ;)
Cím: Re:Közösségi alapú szerver hosting
Írta: hunti - 2014 Április 03, 05:04:42 pm
16Gb ram van a gépben, havi 16900 a szerver elhelyezés, így lényegében 1000ft / 1gb ram alapon lenne kiadva a gép (vps) + ip címenként 1000 ft
És aki esetleg spórolna az ip címen, annak tudok adni natolt netet, port forwardal.

Minden 1Gb mellé 1Ghz dedikált cpu jár, illetve 2Ghz limit.
Cím: Re:Közösségi alapú szerver hosting
Írta: processzor - 2014 Április 30, 04:52:24 pm
Csövi,

Ezzel nekem csak egy bajom van. Mikor a tfm már kezdett haldokolni mi akkor akartunk szervert bérelni tőletek.
És még telefonon is beszéltünk, mégis szarva volt a fejünkre. A pénzünk amit hozzátok befizettünk valójában eltűnt. Nem kaptunk érte semmit, még annyit se , hogy "dögöljetek meg" . Hiába jelentkeztünk bármilyen formában nem kaptunk választ. És Én olyan elven élek, hogy valamit valamiért. Tőlünk megvolt a valami, csak mi nem kaptuk meg a valamiért... Ezek után azt várod el "tőlünk" , hogy az ismét haldokló vállalkozásodat mi tartsuk fent?

Ezek után kíváncsian várom kielégítő válaszod.

Üdv: Proci
Cím: Re:Közösségi alapú szerver hosting
Írta: hunti - 2014 Május 20, 11:50:49 pm
Tudom, ez az én hibám, ha gondolod szívesen kárpótollak emiatt. Azzal egyetértek hogy nem volt support a szolgáltatáshoz, viszont az akkori alternatív hostingokhoz képest nálam nem volt leállás.

Nem várom tőletek, hogy bármilyen projektemet támogassátok, vagy hogy eltartsatok engem. Az ötlet pusztán abból adódik, hogy támogassam valamivel ezt a közösséget, például olcsó vps-el. De ha nem, akkor nem, majd fut boinc mint ahogy régen: http://infobarkacs.hu/index.php/topic,4290.msg52350.html