Informatikai Barkács Fórum

OlVASD EL! => Cikkek => A témát indította: hunti - 2013 Január 27, 12:33:37 am

Cím: Black Mesa - Half Life Remake
Írta: hunti - 2013 Január 27, 12:33:37 am
Talán nem kell bemutatnom nektek azt a játékot, amely sokak szerint egy alap mű a maga kategóriájában. A Half Life sorozat legelső része 1998-ban jelent meg, amely akkor megkapta a lehető legjobb pontszámot metacritic-en, és azóta se jelent meg olyan játék amely 96-nál nagyobb átlag pontszámot kapott volna. Persze azóta rengeteget fejlődtek a játékok, és a grafikus motor elavult, de maga a játékmenet a mai napig megállja a helyét. Épp ezért pár éve néhány lelkes önkéntes úgy döntött, hogy felújítják a játékot, újraalkották a játékot az ingyenesen elérhető Source SDK engine segítségével.

A történet maradt a régi, viszont a grafika és a pályák jelentős ráncfelvarrást kaptak, ez látszik is az alábbi előzetesben: http://www.youtube.com/watch?v=4_SmxkW33ZM (http://www.youtube.com/watch?v=4_SmxkW33ZM)
Mindent összefoglalva: ha még nem játszottál a Half Life első részével, vagy csak nosztalgiázni szeretnél, mindenképpen megéri kipróbálnod ezt a játékot.
Cím: Re:Black Mesa - Half Life Remake
Írta: unitology - 2013 Január 29, 07:41:23 pm
Bátran mondhatom, hogy az elsők között próbáltam ki percről percre vártam a megjelenést.
Hatalmas élmény volt! Sikerült nekik vissza adniuk a HL feelinget :-) Amit negatívumnak tartok, hogy nem lett bejezeve. XEN-en játszok mapokat nem készítették el hozzá. Nem bánnám ha Opfor is kapna grafikai tupírt.