Szerző Téma: aaPanel webtárhely kezelő telepítése és beállítása  (Megtekintve 1986 alkalommal)

Nem elérhető hunti

  • Adminisztrátor
  • Elvetemült
  • *****
  • Hozzászólások: 729
aaPanel webtárhely kezelő telepítése és beállítása
« Dátum: 2020 Február 13, 10:59:53 pm »
Ha nem akarsz a telepítéssel bajlódni, a vps4you.hu oldalon a VPS megrendelésekor választhatsz Debian10 + aaPanel-el előtelepített operációs rendszert a megrendelt VPS szolgáltatásra, ha így teszel, kihagyhatod az első lépést.

1, aaPanel telepítése Debian 10 operációs rendszerre
Jelentkezz be SSH root felhasználónévvel (leírás az SSH használatához), majd add ki az alábbi paracsot:
wget -O install.sh http://www.aapanel.com/script/install-ubuntu_6.0_en.sh && bash install.shHa azt a hibaüzenetet kapod, hogy a wget parancs nem található, telepítsd fel, majd próbáld újra az előző parancsot:
apt update && apt install wgetA telepítés pár percet vesz igénybe, függően a VPS vagy szervergép sebességétől.
A telepítés végén megkapod a panel URL-jét amit böngészőbe másolva elérheted a felületet, illetve a felhasználónevet és jelszót, valahogy így:

==================================================================
Congratulations! Installed successfully!
==================================================================
aaPanel: http://87.229.115.1:8888/215ae02d
username: fxqf0tvv
password: 17748077

Ha a VPS4You.hu -s előtelepített VPS-t választod, akkor emailben kapod meg ezeket az adatokat.

2, Panel beállítása
Bejelentkezéskor az alábbi felület fogad majd téged:


Itt kiválaszthatod, hogy milyen alap szoftvereket szeretnél telepíteni. Az ajánlott (Recommended) oszlopot érdemes választani, és a legtöbb komponens valószínűleg az ajánlott verzióval meg fog felelni neked, egyedül talán a PHP kiválasztására érdemes figyelni. Jelenleg PHP 5.6 az ajánlott verzió, ez már régi, és nem érkeznek rá biztonsági frissítések, de az is igaz hogy sok régi weboldal lehet hogy csak ezzel fog futni. Nem gond ha nem tudod hogy melyik kell neked, később más PHP verziót is telepíthetsz magadnak. Method-ot érdemes Fast-on hagyni. Válaszd az ajánlott szoftverek telepítéséhez a One-click gombot.

2.b, További PHP verziók telepítése
Ha további PHP verziókat szeretnél telepíteni, az App Store menüpontban megteheted. Esetleg feltepítheted még a One click deployment-et is itt, amivel egy kattintással feltelepíthetsz olyan weboldal rendszereket, mint például Wordpress, Joomla vagy Drupal.

3, Webtárhely készítése
A Website menüpontban kattints az Add site gombra. A domain mezőbe írd be a domain nevet www nélkül (például domain.hu), majd új sorba beírhatod www-vel is (www.domain.hu). Ez után beállíthatod, kérsz-e hozzá FTP hozzáférést, Mysql adatbázist, beállíthatod melyik PHP verziót használja az oldal ha több félét is telepítettél.
Ahhoz hogy a domain működjön, a domaint először meg kell vásárolnod valamelyik szolgáltatótól, majd a domain A rekordjait a VPS IP címére kell irányítani.


4, SSL a webtárhelyhez
Ha a domainodon keresztül eléred a webtárhelyet, itt az ideje SSL-t tenni rá hogy biztonságosként jelentítsék meg a böngészők. Kattins a Website menüpontban a létrehozott webtárhelyre, ott az SSL fülre, pipáld be a domaineket amiken keresztül sikerült elérned az oldalt, majd kattints az Apply gombra.

Ha sikeresen megtörtént az SSL létrehozása, zöld szöveg fog várni "Successfully deployed" kezdettel. Ez után még itt érdemes bekapcsolni a Force HTTPS-t is.
« Utoljára szerkesztve: 2020 Február 13, 11:30:33 pm írta hunti »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27