Webhely hozzáadása ISPConfig 3 felületen

Indította hunti, 2020 július 13, 02:57:52 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

hunti

Ha a domain címed más szolgáltatónál található, a webtárhely beállítása előtt 1 órával érdemes átállítani a domain DNS rekordjait. A domain "A" típusú rekordjait állítsd be a szolgáltatás adatainál található IP címre (a leírás pillanatában az alábbiak egyikét fogod ott találni: 87.229.115.254 vagy 95.138.193.4)

0, Amennyiben tőlünk vásárolt domainről van szó, weboldalunkon a Szolgáltatások menüpontban kattints a domain melletti Kezel gombra, ott lehet a domain rekordjait beállítani. Amennyiben nem értesz hozzá, vagy csak a webtárhely szolgáltatásunkkal használod a domaint, vagy ez új domain és még amúgy sincs rajta beállítva semmi, a DNS kezelő oldal alján válaszd ki a webtárhely szolgáltatást (például: "Jelenlegi DNS konfiguráció/bejegyzések törlése és alapbeállítások helyreállítása a #123123 - Web 1Gb szolgáltatáshoz"), majd kattints a DNS bejegyzések megváltozattása gombra.

1, A webhelyek menüpontban kattints az Új webhely gombra, majd állítsd be a képen látható modon a dolgokat:
- IP és ipv6 cím, forgalom korlát mezőket hagyd változatlanul
- Domain mezőben add meg a domain neved www nélkül
- Tárhely korlát mezőbe írd be a domainhoz felhasználni kívánt tárhelyet, de max a tárhelyed méretét
- Automatikus aldomain legyen * vagy www
- SSL és Letsencrypt mezőket pipáld be (cloudflare használata esetén Letsencrypt-et ne pipáld be, és SSL fülön az SSL action-nál Create certificate-t válaszd)
- PHP-t állítsd át Mod-PHP -ra (ez PHP 5.6), vagy állítsd Fast-CGI-re, és akkor más elérhető PHP verziók közül is választhatsz.


2, Válts át az Átirányítás fülre, itt két dolgot érdemes átállítani
- SEO Redirect-et állítsd be a képen láthatóra, google és más keresők is pozitívan értékelik ezt
- REwrite HTTP to HTTPS szintén kapjon egy pipát, így minden látogatód átirányítódik majd biztonságos HTTPS-re


3, Add hozzá a webhelyet

4, A Webhelyek menüpontban kattints az FTP felhasználó menüpontra, ott pedig az Új FTP felhasználó gombra. Válaszd ki melyik weboldal fájlaihoz akarod hogy a felhasználó hozzáférjen, add meg a kívánt felhasználónevet (a felhasználónév elé bekerül egy előtag, amit a rendszer ott ír is, például web0000_hunti lesz a felhasználóneved ha hunti felhasználónevet írsz be és előtte azt írja a rendszer hogy web0000_ ). Add meg a kívánt jelszót, majd kattints a Mentés gombra.

5, Ha szükséged van MySQL adatbázisra, azt is hozzáadhatsz. Kattints a Webhelyek menüpontban az Adatbázis felhasználók menüpontra, itt pedig a Felhasználó hozzáadása gombra. Itt add meg a kívánt felhasználónevet és jelszót. A felhasználónév elé szintén kerül egy előtag, például c000_ Kattints a mentés gombra.
Ez után kattints az Adatbázisok menüpontra, itt pedig az Új adatbázis gombra. Itt válaszd ki melyik weboldalhoz akarsz adatbázist létrehozni, add meg mi legyen az adatbázis neve (ide szintén kerül egy előtag), válaszd ki a korábban létrehozott felhasználót, majd kattints a mentés gombra.

Powered by EzPortal