Jelszó változtatás különféle operációs rendszereken

Indította hunti, 2021 május 18, 01:06:53 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

hunti

Attól függően hogy milyen operációs rendszer van telepítve a VPS-en, az alábbi lehetőségeid vannak:

- Linux (Debian, Ubuntu, Centos) és freeBSD alapú rendszerek esetén
Linux és BSD alapú rendszereknél (pl Debian, Ubuntu, Centos, FreeBSD) a jelszó változtatás nagyon egyszerű. SSH-n bejelentkezel, majd kiadod az alábbi parancsot:
Idézpasswd
Ha más felhasználó jelszavát akarod azon a gépen/VPS-en megváltoztatni, akkor add meg a felhasználónevet a parancs után, például "adam" nevű felhasználó jelszavát az alábbi módon tudod megváltoztatni:
Idézpasswd adam
SSH használatához itt találsz leírást: https://infobarkacs.hu/index.php/topic,10202.0.html

- Windows szerver alapú rendszerek esetén
Jelentkezz be távoli asztalon (remote desktop), majd a Start menüben indítsd el a Vezérlőpultot (Control panel). Itt a felhasználó kezelésnél találsz egy opciót amit úgy hívnak hogy Fióktípus megváltoztatása (Change account type), itt kiválasztod a felhasználót, majd ott megtalálod a Jelszó változtatást (Change password).

3, Ha nem tudod a jelenlegi jelszót
3/a Linux/FreeBSD esetén
Ha nem tudod a jelenlegi jelszót, és nem tudsz belépni, akkor a VPS4You.hu weboldalán az üzenetek menüpontban (fent, boríték ikon) nyiss egy hibajegyet, és írd le hogy nem tudod a jelenlegi jelszót, és szeretnél jelszó változtatást kérni a VPS-en. A hibajegyben kért első két jelszó változtatás ingyenes, utána viszont fizetni kell érte.
3/b Windows esetén
A szolgáltatások menüben a VPS kezelésénél már kérheted egy gombnyomással új Administrator jelszó beállítását, amelyet a rendszer (ha minden jól megy) 5 percen belül elküld emailben. A gomb akkor látható, ha már leállítottad a VPS-t.

Powered by EzPortal