Szerző Téma: Komplett szabályzat! | BETARTÁSA KÖTELEZŐ|  (Megtekintve 5764 alkalommal)

Nem elérhető ToMa3757

 • Elvetemült
 • *****
 • Hozzászólások: 522
 • PHP programozó
Komplett szabályzat! | BETARTÁSA KÖTELEZŐ|
« Dátum: 2010 Augusztus 25, 02:19:32 pm »
Üdv! Összefoglaltam az eddigi szabályzatot, kiegészítettem (nem teljesen).

Ezt szeretném "elfogadtatni" mivel nem láttam teljesnek a szabályzatot.
Ha nem tetszik egészítsétek ki, stb. :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ez itt a World of Warcraft emulátorok fóruma. A fórumszabályzat betartása mindenkinek kötelező, aki regisztrált és használni kívánja a fórumot.

1. A fórum nem chat! Így ha valaki ilyen célokra kívánja használni (2-3 szavas, 1 smiley-s hozzáoszlások, egyértelmű folyamatos csevegés), a rengeteg hozzászólás törölve lesz.
Pontosan erre találták ki az irc-et ( http://chat.wowemuf.org), valamint a különböző http chat-eket.

2. Mielőtt kérdezel valamit, nézz utána. Az oldal magyarul van, és a lehető legtöbb információ, ami a hivatalos oldalon megtalálható, nálunk is fellelhető ékes anyanyelvünkön.

3. Mielőtt megnyomod az "új téma" gombot használd a KERESŐT(jobb felső sarok)!

4. Ha még is megnyomod, ne kérj bocsánatot az új topicért!

5. Vannak olyan kérdések melyek nap-mint-nap felmerülnek (emulátor telepítésével), érdemes ezeket először megkeresni, és ott válasz után kutatni, például a 'ASCENT/ARCEMU - CORE, MANGOS/TRINITY - CORE' témában, ahová befér minden ilyen jellegű kezdő kérdés is.

6. Az accountok , és egyéb dolgok kéregetése, kunyerálása tilos publikus témákban! E-mail illetve privát üzenet formájában ez még elfogadható (a címzett toleranciájától függően), de ha valakire panasz érkezik, az a felhasználó törlésével, illetve végleges eltávolításával is járhat.

7. Hozzászólások: Ha írsz valamit, de később hibát vélsz benne felfedezni, illetve úgy gondolod, hogy hozzászólásod nem teljes, kihagytál valamit, ne kommentálj újra, hanem a fórum által támogatott 'módosítás' gombot alkalmazd, ezzel megkímélve a fórumot a rengeteg felesleges hozzászólástól, és magadat attól, hogy mások lássák a hibát! Sokat segítesz ezzel nekünk.

7. Tilos csak azért kommentálni bizonyos témákba, hogy azok fennmaradjanak, esetleg feléledjenek! Ha egy topic-hoz nincs építő jellegű mondanivalód, vagy reakciód, ne szólj hozzá feleslegesen!
   
9. És fórum témák alkotásánál vegyétek figyelembe a szabályzatban leiratakt azt hiszem nem túl nagy kérés. Köszönöm.

10. Figyelj oda milyen témában írsz! Ha pl: mangos-emuval kapcsolatos, írd a Mangos részlegbe ne pedig az Ascent részlegbe!

11. Adj a topicodnak értelmes címet! Mellőzd a HEEELPPP PLEEASEEE!SEEGIIIICSSSS! , hahó, stb címeket.

12. Az [OFF][/OFF] tagok használata csak abban az esetben alkalmazható ha a hozzászólásod tartalmaz értelmes információt is a kérdező számára(témához kapcsolódik).

13. Figyelmeztetés nélkül törlésre kerülhetnek a következők:
   - Alpári, agresszív és fenyegető hangnemben íródott hozzászólások, egymás inzultálása.
   - Nyelvhelyesség kritizálása.
   - A szerkesztéssel, a moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó bejegyzések.
   - Bárki valós, személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás, stb.) engedély nélküli közzététele.
   - Warez oldalak linkjei, vagy direkt ilyen letöltési lehetőségre mutató hivatkozások.
   - Játékhoz nem kapcsolódó hozzászólások (erre van az ÁLT.BESZÉLGETÉSEK TOPIK).
   - Hostingokat véleményező hozzászólások
   - Dupla hozzászólás esetén a 2. hozzászólás
   - A 11. pontban említett [OFF] tagok nem megfelelő használata(lásd 12.pont).

14. Tilos a fórumon található bejegyzéseket a szerző engedélye nélkül utánközölni akár elektronikus, akár nyomtatott formában, bármilyen szöveges vagy képi információról legyen is szó.

15. A fórum üzemeltetése bármikor, saját hatáskörében megváltoztathatja a fórum szabályait, melyről itt, a szabályzatban ad tájékoztatást.

16. A moderátoroknak és üzemeltetőknek jogukban áll a témák címeinek megváltoztatására, ha úgy ítélik meg, hogy az új cím a fórum használatát könnyíti meg.

17. Egy topicot csak moderátor emelhet ki. Abban az esetben tesszük ezt, ha úgy ítéljük meg, hogy egy topic kiemelkedő fontosságú. Kiemelt topicban fokozottan tilos a témától eltérő hozzászólásokat leírni. A kiemelt topikokra vonatkozó szabály be nem tartása komoly büntetést (akár kitiltást is) vonhat maga után.

18. Tilos a fórumon bárkinek a másikat megsérteni. Tilos bármilyen előítéletnek, vagy faji megkülönböztetésnek a fórumon hangot adni. A fórumot használó összes felhasználónak egyenlő jogai vannak életkorától, tapasztalatától, hozzászólásai számától, informatikai hozzáértésétől, játékokban való jártasságától függetlenül.

19. A magánszerverek hirdetésél a topic címe csak a szerver nevét, patch verzióját és a típusát (fun, high, blizz, etc) tartalmazhatja.

FONTOS TUDNI:
Avatar: Az avatarok 100x100 méretűek lehetnek, az ennél nagyobbak törlésre kerülnek! Kicsinyítsétek le az esedékes nagyobb képeket, így ebből nem lehet probléma.
Kép az aláírásokban: az engedélyezett maximális méret 720*130 pixel, ha több képet is beillesztesz, akkor összesen sem haladhatják meg a fenti méretet. Az ennél nagyobb képek figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek.

Minden témánál megtalálható egy Kérdések és Válaszok topic. Ha viszonylag egyszerű, rövid kérdésed van (nem indul a core, nem tudsz kijelölni egy npc, scripteket keresel egy instához, etc), akkor azt ebben a topicban tedd fel. Természetesen ha egy komplett insta scriptet találtál és közzé akarod tenni, készítettél egy tutorialt, vagy hasonlók, akkor azt nyugodtan tedd külön topicba.

Mindannyian szeretnénk, ha a fórum nem egy kerülendő hely lenne az oldalon, hanem egy olyan közösségi alap, ahová szívesen járnak az emberek némi eszmecserére, így ezért tegyünk meg mindent! A felesleges, nyilvánvaló hozzászólásokat mellőzzük; ide tartoznak a divatossá vált 'mi lenne ha', 'na majd én megmutatom ha' 'PLS HELP!!!!' hozzászólások is. Kis komolyságot és vérmérsékletet várunk el mindenkitől, és ha ezek betartására nem képes valaki, akkor az ne regisztráljon, vagy számítson arra, hogy esetleg következményei lehetnek a viselkedésének.

Szívesen segítünk, de senki sem szereti elmagyarázni ugyanazokat a dolgokat többször, amiket egy kis keresgéléssel megtalálhat az ember. Ha erre nem vagy képes, lusta vagy, egyszerűbbnek tartod, ha megkérdezgeted az embereket, ne számíts sok jóra.

Hogyan kérdezz? Csak akkor tudunk segíteni ha adsz némi támpontot. Ne ilyen kérdéseket tegyél fel: DC-van mi csináljak? Nem tudok belépni, pedig minden reggel kétszer kelet felé köpök....
A kérdésben legyen minél több információ pl:
-milyen szerverről van szó, verziója,
-mi a jelenség (hiba),
-hogyan próbáltad megjavítani
-mellékeld a hiba üzenetet, vagy log fájlt
Szóval minél több adatot adsz meg annál nagyobb az esély, hogy tudunk segíteni!

Az off topicban a témák NEM ARRA VALÓK HOGY A TÉMÁT OFFOLJUK HIÁBA AZ OFF TOPICBAN VAN

RADIKÁLIS INTÉZKEDÉSEK:
- 4db dupla post után -> Mute
- rendszeres témától való eltérés ->Mute
« Utoljára szerkesztve: 2011 Február 01, 04:03:12 pm írta Action »

Nem elérhető NevemSenki

 • Adminisztrátor
 • Cube Head
 • *****
 • Hozzászólások: 967
 • Kliens Editer
 • Op. Rendszer: Windows Xp Home Edition
Re:Komplett szabályzat! | BETARTÁSA KÖTELEZŐ|
« Válasz #1 Dátum: 2013 Augusztus 26, 10:52:22 am »
Megkérnék mindenkit, hogy....

 • A mondat eleji nagybetűkre, írásjelekre figyeljetek oda.
 • Kerüljük a rövidítéseket.
 • Figyeljünk oda a helyesírásra, és ha lehet egy kicsit a hozzászólás formázására is. ( Nem a 2 mondatos hozzászólásokra értem! )

Ez nem egy lecsúszott Torrent oldal!

Üdv.: Senki
Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29