Kliens módosítás / frissítés / átalakítás. ( + exe-k )

Indította NevemSenki, 2012 szeptember 20, 10:22:02 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

NevemSenki

Hali tisztelt fórumozók. Itt vagyok már egy ideje, egy jó ideje. Sokat tanultam itt, a kedvemet ehhez az egészhez ez a fórum adta meg, és a segítő szándékú emberek. Konkrétan ezen a fórumon semmi piaca nincsen a Kliens módosításnak, tudtam ezt az elején is, de próbálkoztam, hátha azért akad pár ember. Nem fecsérlem tovább a szót, $0und már tudja hogy elment a kedvem az egésztől ( újra ). De amit tudok, vagy amire rájöttem, egy lezárt Topic-ban közzéteszem, nektek, Magyaroknak, boldoguljatok vele, és azt kívánom hogy csináljatok egy sikeres szervert, persze, Kliens módosítottat!

A wow ugye exe fájlokból, és MPQ archívumokból áll, de gondolom ez nem új. :)
Minden összefügg mindennel, mint ahogy ezt már sokszor emlegettem.....
Lesz egy wow-exe GlueXMl ellenőrzés kilövés, egy wow exe build szám átírás, egy Launcher ( 491 ) autó frissítésének kivitelezése, egy BackGroundDownloader torrent alapon történő letöltésének megoldás. És egy működő Noggit ( terület editer ) letöltés.

1. Ha mi belenyúlkálunk a játék különböző fájljaiba, nem történik semmi, ha ezt egy új MPQ fájlban tesszük. Kivéve akkor, ha belenyúlunk a GlueXML-ekbe. Ha ezt módosítjuk, akkor corrupt-al tér vissza a wow.exe indítás után. A GlueXML-ek és Lua-k fontos részei a játéknak, a teljes kezelőfelület belőlük áll. AccLogin, CharSelect, és társai. Van egy GlueString nevű lua fájl, amiben a Framekban megjelenő szövegek vannak definiálva, na ezt azért ha a kliens módosítunk változtatni kell. Ezért kell kilőni az ellenőrzést. Ezt meg lehet oldani hex editorral, de én most egy programot teszek közzé, ami ezt egy kattal megoldja. Csak betallózod a wow-exe-det, és crack, és már mehet is.  Hol is vannak a GlueXML-ek... ( Nem tudom hogy hol kezdjem a tutoriált, mert kurvára senkit nem érdekel, és nem tudom ki hol tart ilyen téren. )
Egy picture:


A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

És a program:

DOWNLOAD NOW!

2, Build szám átírás már volt, ezért ezt nem is részletezem, csak pár infó így mutatóban:
CR-Hexact-al a kellő sor a 004c99f sorban van, 16 bit alatt [34 30] De erről bővebben itt olvashattok:
http://infobarkacs.hu/index.php/topic,8282.msg76309.html#msg76309

3, Szóval jön a Launcher. A Launcher egy összetett dolog. Ahhoz hogy ő letöltsön, 3 dolog kell:

  • 1, wow.exe build átírás ( nem az auth-nak kellő rész ).
  • 2, Egy szöveges txt dokumantum.
  • 3, A letöltendő fájl.

a, A wow.exe-t megnyitod CR-Hexact-al, és ami nekünk kell azt itt találod: 007567c0 Ezt átírod egy neked tetszőre, rád van bízva.

b, Most jön a szöveges dokumentum. Új szöveges Dok. neve: PatchSequenceFile.txt Benne pedig a következő:

Idéz[WoW]
CurrentBuild=12343
12340=update-12340-{OS}-{LANG}.MPQ
12341=update-12341-{OS}-{LANG}.MPQ
12342=update-12342-{OS}-{LANG}.MPQ

[LAUNCHER]
CurrentBuild=492
491=wow-launcher-patch.MPQ

Gondolom értelemszerű a dolog. A buildszámhoz ( amit az előbb írtunk át ) társítunk egy mpq fájlt, és ezt eltölti. Vigyázz, a CurrentBuild, mindig 1-el nagyobb! Ez a Launcher-el is működik!
Ezt a szöveges fájlt helyezzük el a webünk root mappáján belül egy update mappába. A frissítések elérését pedig mi állítjuk. Nekem vannak itt változók is, de ez más tészta, ez nem kell nektek. Én azért csináltam, mert volt egy Magyar [huHu], és egy [enUS] kliensem is.

c, A letötendő fájl pedig értelemszrű!

Megkapjátok a fullos csomagot egy rar-ban, nézzétek meg a prepatch.lst fájlt, ott a lényeg.
DOWNLOAD NOW!


4, Most jön a BKGND.exe. Ez egy direct és torrent alapú fájlcserélő. A lényege a következő: CR-Hexact, és átglavírozzátok az elérést. rákerestek az us.version.worldofwarcraft.com-ra, és átírjátok. A logba IP-ként jelenik meg, de ez ne zavarjon be! Hasznos oldal: http://www.robtex.com/ip/12.129.232.125.html#ip

A torrent Fájlal nincs gondotok, azt megoldjátok. Hasonlóan kell csinálni mint az Update mappát, csak itt background lesz helyette. A torrent fájl neve is érdekes, változókkal dolgozik:

Ez fog kelleni nektek, ilyen névvel: WoW-3.3.5.12340-x86-Win-enUS-BKGND.torrent
Lekapja a torrent fájlt a cache mappába, majd elindítja a letöltést/megosztást. Ha gond van, akkor http helyett udp )

5, működő Noggit. Ezt is feltöltöm, ez biztos működik:

DOWNLOAD NOW!


Még pár tanács ha megengeditek: Ne foglalkozzatok az MPQ editorokkal, mert szarok, helyette a TC beépülőjét használjátok. A DBC-ket tessék betolni adatbázisba, és vezetni hogy mikor mit adtál hozzá, könnyen bele lehet bonyolódni! Az Installeremet nem adom közzé, csak ha tényleg lesz érdeklődő.

Én itt a dolgot lezárom, ha van kérdés akkor várom, ha nincs akkor nincsen. Segíteni szívesen segítek, tanácsot szívesen adok, de én itt lezártam. Néha még azért feljövök, bárcsak olyan lenne a fórum mint régen!!!!

Köszönök nektek mindent, a régi a tagoknak, köszönöm a sok segítséget, és azt, hogy segítettek megtalálni az igazi hobbymat, és köszönöm azt a sok sikerélményt, amit ez a fórum adott nekem!!!!

Most kiírom teljesen....:

Üdvözlettel: NevemSenki

Csak a Puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot!

Powered by EzPortal