Szerző Téma: Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)  (Megtekintve 24163 alkalommal)

Nem elérhető Raisen

 • Globális Moderátor
 • Elvetemült
 • *****
 • Hozzászólások: 652
 • bigtorrent.eu
  • http://lithiumwow.eu5.org/index.html
 • Op. Rendszer: Windwos 7 x86
Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Dátum: 2012 December 27, 06:24:20 pm »
Legfontosabb része a dolognak az elején a programok beszerzése gyorsan egy kis ismertető ezekről és telepítési sorrend, de előtte a letöltési linkek.

Visual Studio 2010

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads#d-2010-express

Innét Visual Studio 2010 Express All-in-One ISO-ra lessz szükségünk.OpenSSL/visual redistributable c++ 2008/cmake

Feltöltöttem egyben, hogy ne kelljen külön külön leszedni.
Letöltés

Xampp
Az alap egyedül lévő mysql helyett ezt használjuk későbbiekben több funkciót el tud látni.
Letöltés

Sqlyog
Adatbázis kezelésre őt fogjuk használni.
Letöltés


1. Visual Studio 2010 <- Ő vele kezdjük a telepítést és vele fejezzük be szerverünk végleges állapotát. Web Developeren kívül mindet telepítsük belőle Daemon tools szükséges a megnyitásához.

2. Visual redistributable c++ 2008 <- A rangsorban ő a második röviden célja a visual c++ környezetben fejlesztett/készített programok lefutását kezeli.

3. OpenSLL <- Nem kell róla nektek sokat tudni röviden segéd program műveleteket végez el enélkül a cmake nem tudja a forráskódot project fájl tartománnyá alakítani.

4. Cmake <- Forráskódból ki generálja a mi általunk választott programra a project fájlt.

5. Xampp <- Adatbázis futásához őt fogjuk használni több funkciót is ellát de ennyi nekünk elég egyenlőre.

6. Sqlyog <- Adatbázis kezelő program mi őt fogjuk használni a fájlt támogatási rendszere miatt.


Programok beszerezve telepítve (Remélhetőleg) és most ifjú padawanok készüljetek, mert neki állunk a szerver előkészítésének.


Nem csak a programozás, de más területen is nagyon fontos a rend így könnyeben tudunk tájékozódni ezért készítsünk egy szerver mappát (pl C:\szerver), ezen belül 2 mappát kell még létrehozni legyen forras a másik pedig project (Nagyon fontos ékezeteket ne használjunk ha nem muszáj nem nagyon kedvelik a programok).

Most töltsük le a forráskódot (Letöltés) és tartalmát másoljuk be a forras mappába.

Következő lépés cmake megnyitása és a browse source füllel kikeresni a foras mappát amit létrehoztunk majd a browse build füllel kikeresni project mappát.
Katt a Configure gombra felugrik egy ablak és ott válasszuk ki a Visual strudio 10, majd a finshel elfogadjuk .Mindent jól csináltunk ezt kell látnotok, itt újra nyomjatok egy configure gombot, majd generate.Menyünk be a project mappába ott találtok egy TrinityCore nevezetű fájlt nyissátok meg, itt feltesz egy kérdést a VS(Visual Studio) mivel nyissa meg. Itt válasszátok a Visual Studio c++ Express 2010-et és ok-al fogadjuk el.Nem kell megijedni ami bejön nekünk nincs más dolgunk mint a debugot középen releasera rakni, majd a debug fülben project Build Solution kiválasztani illetve gyors billen (F7). Ez a művelet gép teljesítménytől függő, hogy milyen gyorsan végez.

Onnét tudjuk végez a program a lefordítással, hogy az output ablakban ez fog megjelenni.Ifjú padawan, ha eddig eljutottál sínen vagy és gratulálok lvlup+. NEXT STEP avagy következő lépések.

Project mappába lépj be találsz egy almappát bin néven hihetetlen módon ide is be kell lépni ahol egyetlen egy mappa van Release ezt másold ki a szerver fő mappába.Nevezd át wowszerverre a mappát.

Most ezt a részt kicsit hagyjuk lépjünk ki mindenből és csapassuk az xampp-ot, ha nem tetted volna ki ikonak xampp mappán belül xampp-control.exe-vel indítsad.
Felugrik egy ablak itt indítsuk el az apachet és a mysql-t start gombal (Ritka hiba de, ha nem indul el akkor a 80 portot valami használja ( pl skypera nagyon érzékeny, ha lehet minden ilyen programot lőjünk ki addig).Működő képes nyissunk egy böngészőt és gépeljük be ezt http://127.0.0.1/xampp/ <- itt válasszuk az angol nyelvet.
Most találkozol először ezzel a programmal nem kell megijedni a sok adattól itt is a látszat csal :)
Katt a security fülre.Egy új oldal nyílik meg itt http://localhost/security/xamppsecurity.php feliratra katt.Ismét egy új oldal jön be itt adjunk meg egy általunk kitalált jelszót New password: és a Repeat the new password -hoz én esetemben most lesz az 1234 (Ezt jegyezzük meg amit ide be írunk mert fontos szerepe lesz.) majd password changing.Ezt az üzenetet fogja dobni The root password was successfully changed. Please restart MYSQL for loading these changes! ki léphetünk a böngészőből. (Xampp-ot nem bezárni.)

Nyissuk meg az SQLyog-ot ez a kép fog fogadni.Katt a new gombra itt beugrik egy ablak legyen a név wowszerver.

Majd vissza jön az alap ablak itt mysql host adress maradjon az alap amit berak localhost.
Username: root maradjon ne változtassatok rajta.
Password: Amit Xamppba megadtál a security fülbe, én esetemben 1234
A többit ne piszkáld Connect. Felugrik egy ablak ott yes.

Minden jól ment ezt kapod.Ifjú padawan gatyát felkötni most emlékező képességedet kell használni :)
root@localhostra jobb klikk és execute sql script.


Itt a ... füllel ki keresed a forráskódot ahova bemásoltad én esetembe C:\szerver\forras\ <- ezeken belül ide kell eljutnod sql\create teljes elérésem tehát C:\szerver\forras\sql\create <- itt található  egy create_mysql nevű fájl ezt társítsuk sqlyogba.

Megnyitás Execute és done.

Fent file fülecske és disconnect, most minden eltűnik majd újra file fülecske new connect azon belül az alap ablak bejön connect és újra ott vagyunk ahol az előbb immár kibővülve egy auth characters és egy world adatbázissal.

Jobb klikk az auth-ra import és azon belül execute sql script itt ugyan úgy keresnünk kell csak most a c:\szerver\forras\sql\base<- base mappába kell belépnünk ami a forráskódunk sql mappáján belül van és itt be társítani auth_database.sql-t.Jobb klikk characters-re ugyan ilyen eljárással társítunk hozzá csak a base mappán belül a characters_database.sql-t.

Jön az utolsó áldozatunk a world őt nem találjuk meg alapból sehol ezért le kell tölteni innen.
http://www.trinitycore.org/f/files/getdownload/140-tdb-full-updates/

Csomagold ki majd sqlyogban world jobb klikk keresd ki ugyan azzal az eljárással ahogyan eddig és társítsad be TDB_full_335.49_2012_09_16.sql fájlt.Hamarosan túl vagyunk a húzós részen az SQLyog-ból kiléphetsz, most meny be a wowszerver mappába.
Amire itt szükségünk van authserver.conf.dist, worldserver.conf.dist,.

Előtte egy kis apró betűs rész.

[i]Amin túl vagyunk és, hogy rögződjön bennünk mit miért csináltunk.

Kezdtük egy forráskódból amit a visual studionak érthető összefoglalt fájlba összeraktunk cmakeban. Visual studióban a windows számára érthető formátumba pakoltuk össze aminek lett 2 .exe kiterjesztése auth és world server. Indítottunk egy mysql szervert és be importáltuk az adatokat amit majd az auth server és a world olvasni fog. Most már csak pár dolog hiányzik az induláshoz.

1. Megértetni az elérési utat a szervernek (conf fájlokba fogunk babrálni)
2. Játék néhány főbb részét betáplálni a szerverbe többek között maps vmaps dbc. (Erről nem szeretnék beszélni, annyit kell tudni róla be kell szerezni és bemásolni a wowszerver mappádba, vagy maradhat a saját kibontás a kliensből de ez több idő mint letölteni nem ajánlom, de mindent a maga idejében[/i]


Majdnem elfelejtettem Notepad ++ szerezzetek be ebben átláthatóbbak a conf fájlok itt egy link.
http://szoftverbazis.hu/szoftver/notepad---v5.html


Notepad ++-ban nyissátok meg authserver.conf.dist fájlt, ahogy már le írtam ez a wowszerver mappában található, de ha nem nevezted volna át akkor release.Itt keressétek ki (Közepe fele van) LoginDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;trinity;trinity;auth"

Ezt módosítsátok trinity;trinity részt root;xmapp jelszavad-ra. (A felh root-ot jelöli ha nem változtattál rajta root alapesetben a felh neved mindenhol.)

Példa.
 LoginDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;felh;jelszó;auth"
Én esetemben.
 LoginDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;root;1234;auth"

Most mentsük el itt figyeljünk a kiterjesztésre. Fájl -> Mentés másként authserver.conf legyen ismétlem .conf semmi képen sem .conf.dist.Jól csináltad a dolgokat ha a wowszerver mappádban van authserver.conf és authserver.conf.dist <- authserver.conf.dist -et törölheted is akár de nem fontos.


Most jöhet a worldserver.conf.dist ezt is notepad++ nyisd meg és ezt a részt keresd ki.
(Nem messze az elejétől van valahol)

LoginDatabaseInfo     = "127.0.0.1;3306;trinity;trinity;auth"
WorldDatabaseInfo     = "127.0.0.1;3306;trinity;trinity;world"
CharacterDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;trinity;trinity;characters"

Módosítsad, ahogyan az authban trinity;trinity részeket

Példa.

LoginDatabaseInfo     = "127.0.0.1;3306;felh;jelszó;auth"
WorldDatabaseInfo     = "127.0.0.1;3306;felh;jelszó;world"
CharacterDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;felh;jelszó;characters"

Nálam így néz ki.

LoginDatabaseInfo     = "127.0.0.1;3306;root;1234;auth"
WorldDatabaseInfo     = "127.0.0.1;3306;root;1234;world"
CharacterDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;root;1234;characters"

Készen vagy itt is figyelj a kiterjesztésre worldserver.conf legyen nem pedig .dist.

Mindent megcsináltál így kell a wowszerver (vagy aminek elnevezted) mappádnak kinézni.
LAST CHAPETR avagy utolsó rész :).

Nincs más dolgod mint ezt a 3 dolgot leszedni kicsomagolni és bemásolni a wowszerver mappádba.DBC: http://www.mediafire.com/?qphc6435gacwq6r


MAPS: http://www.mediafire.com/?wbctfx7gw239dwt
 

VMAPS: http://www.mediafire.com/?cbfnzn9824ep66v


Bent van minden akkor indíthatod az authservert és a worldservert, ha mindent jól csináltál hiba nélkül lefut mind a kettő.

account létrehozása worldserver amikor már lefutott a fekete konzolba írd be.

account create felh jelszó

Nálam

account create raisen 1234

Gm jog adás

account set gmlvl accnév szint realm

Nálam

account set gmlvl raisen 3 1

(1-es értéket adj a 3 után mindenképp)

Köszönöm aki végigolvasta és hasznosnak találta az általam írtakat. Használjátok egészséggel ! További jó munkát. By Raisen
« Utoljára szerkesztve: 2013 Január 22, 11:54:36 pm írta Raisen »


▀█▀ █▀▀▄ █▀▀ █▀▀█ ▒█▀▀█ █▀▀█ █▀▀█ █░█ █▀▀█ █▀▀ █▀▀ ░ █░░█ █░░█
▒█░ █░░█ █▀▀ █░░█ ▒█▀▀▄ █▄▄█ █▄▄▀ █▀▄ █▄▄█ █░░ ▀▀█ ▄ █▀▀█ █░░█
▄█▄ ▀░░▀ ▀░░ ▀▀▀▀ ▒█▄▄█ ▀░░▀ ▀░▀▀ ▀░▀ ▀░░▀ ▀▀▀ ▀▀▀ █ ▀░░▀ ░▀▀▀

Nem elérhető Raisen

 • Globális Moderátor
 • Elvetemült
 • *****
 • Hozzászólások: 652
 • bigtorrent.eu
  • http://lithiumwow.eu5.org/index.html
 • Op. Rendszer: Windwos 7 x86
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #1 Dátum: 2012 December 27, 11:09:12 pm »
Amit kihagytam azok az updatek (nem árt ha frissítitek mindig) A forraskod/sql/update mappán belül találhatók és a world adatbázisba kell importálni.


Update:::-:::

Nem szükséges egyesével berakni (kérésre írtam egy egysoros programot ami össze rakja egy fájlba.

http://filebeam.com/d7478a7202679bfcb4020ff58a05348f

Letöltöd, kicsomagolod sqlfajlok-ba berakod az összes updateban lévő .sql kiterjesztésű fájlt és elindítod az Update_egyesito_programot ez mellé létrehoz egy dbupdate.sql fájlt <- ezt importáljátok be a world be
« Utoljára szerkesztve: 2013 Január 01, 09:21:34 pm írta Raisen »


▀█▀ █▀▀▄ █▀▀ █▀▀█ ▒█▀▀█ █▀▀█ █▀▀█ █░█ █▀▀█ █▀▀ █▀▀ ░ █░░█ █░░█
▒█░ █░░█ █▀▀ █░░█ ▒█▀▀▄ █▄▄█ █▄▄▀ █▀▄ █▄▄█ █░░ ▀▀█ ▄ █▀▀█ █░░█
▄█▄ ▀░░▀ ▀░░ ▀▀▀▀ ▒█▄▄█ ▀░░▀ ▀░▀▀ ▀░▀ ▀░░▀ ▀▀▀ ▀▀▀ █ ▀░░▀ ░▀▀▀

Nem elérhető Locutus

 • Középhaladó
 • ***
 • Hozzászólások: 144
 • Op. Rendszer: Windows 7
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #2 Dátum: 2012 December 27, 11:53:18 pm »
Szép leírás! Bár igen az updateket szerintem muszály megcsinálni... Végképp meg mostanában a ami trinityvel.... Mivel manapság az updatek nélkül nem indul el a wordserver.exe... Meg ha Cmake el forgatásnál a Tools-t kipipáljuk akkor lefordítja a vmaps,maps, meg a dbc-hez kellő exét amit majd a wow mappába kell bemásolni és az megcsinálj ezeket a mappákat. De ettől függetlenül szép leírás!
Álljon fel az ország imádandó széki!
Nemzetek, országok, hódoljatok néki!
Uralkodjék köztünk ész, érdem, igazság,
Törvény s egyenlőség, s te, áldott szabadság!

Nem elérhető Zolee

 • Középhaladó
 • ***
 • Hozzászólások: 206
 • Op. Rendszer: Windows 8.1 Pro
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #3 Dátum: 2012 December 28, 08:51:25 am »
Szép leírás, de én még hozzátennék pár dolgot.

Mielőtt a legutolsó lépéshez érünk, előtte másoljuk be a szerver mappájába a következő fájlokat:
libeay32.dll, libssl32.dll, ssleay32.dll - Ezeket a fájlokat a /OpenSSL-Win32/ mappában találhatjátok meg.

Csakis azért kell, mert én azt tapasztalom ezek hiánya nélkül, hogy nem indítja el magát a szervert és kéri ezeket.

Remélem ezzel is tudtam bővíteni a leírást. :)
« Utoljára szerkesztve: 2012 December 28, 08:58:00 am írta Zolee »

Nem elérhető K3nNy

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 34
 • Op. Rendszer: Windows 8 Professional
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #4 Dátum: 2012 December 28, 01:02:57 pm »
és már megint ugyan az...
mindent ez szerint csináltam, és már megint ugyan azzal a hibával b*sztat a c++ -.-

http://kepfeltoltes.hu/121228/faszomm_r_www.kepfeltoltes.hu_.png

erre mi lehet a megoldás?...
ilyen a mesébe nincs komolyan mondom..

Nem elérhető Raisen

 • Globális Moderátor
 • Elvetemült
 • *****
 • Hozzászólások: 652
 • bigtorrent.eu
  • http://lithiumwow.eu5.org/index.html
 • Op. Rendszer: Windwos 7 x86
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #5 Dátum: 2012 December 28, 06:20:07 pm »
OpenSSL telepítést rendesen végezzük el és nem kérjük külön, hogy a saját mappájába rakja csak a dll-t akkor nem kell átmásolni semmit belőle a szerverbe mert a systemből ki olvassa. K3nNy pm be küldtem elérhetőséget vegyél fel :)
« Utoljára szerkesztve: 2012 December 28, 06:23:19 pm írta Raisen »


▀█▀ █▀▀▄ █▀▀ █▀▀█ ▒█▀▀█ █▀▀█ █▀▀█ █░█ █▀▀█ █▀▀ █▀▀ ░ █░░█ █░░█
▒█░ █░░█ █▀▀ █░░█ ▒█▀▀▄ █▄▄█ █▄▄▀ █▀▄ █▄▄█ █░░ ▀▀█ ▄ █▀▀█ █░░█
▄█▄ ▀░░▀ ▀░░ ▀▀▀▀ ▒█▄▄█ ▀░░▀ ▀░▀▀ ▀░▀ ▀░░▀ ▀▀▀ ▀▀▀ █ ▀░░▀ ░▀▀▀

Nem elérhető zsolesz78

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 30
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #6 Dátum: 2012 December 29, 09:55:53 am »
Helló!

Tudom nem jó helyre irok a problémával de mindent feltettem amit irtál viszont Cmake hibát ír.
http://kepfeltoltes.hu/view/121229/cmake_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Feltettem mindent hozzá az SDKt is de semmi.

64bites win7 az sdkt is ugy szedtem le de telepítéskor nem irja hogy 64bites lenne!


ha tud valaki segiteni megköszönném.


Nem elérhető K3nNy

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 34
 • Op. Rendszer: Windows 8 Professional
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #7 Dátum: 2012 December 29, 11:17:11 am »
Hm. Én az SDK-t le se szedtem.
Torrenteztem kicsit, találtam egy Visual Studio 2008 crackelt profot, és az felrakosgatta magának.
Javaslom, hogy ne express-t szedj le, már csak azért se mert az nem kompatibilis 64 bittel.
hanem torrentoldalakon keress crackelt professional-t vagy ultimatet 2010 ből vagy 2008 ból és abba benne van minden ami kell.

Nem elérhető zerus

 • Középhaladó
 • ***
 • Hozzászólások: 168
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #8 Dátum: 2012 December 29, 12:00:01 pm »
Express-t használok és semmi gondom nincs vele....

Nem elérhető Locutus

 • Középhaladó
 • ***
 • Hozzászólások: 144
 • Op. Rendszer: Windows 7
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #9 Dátum: 2012 December 29, 01:55:22 pm »
Zerus nem teljes Visualt szedtél le. Amikor leszeded a telepítőt az még szokott hozzá leszedni dolgokat. Szerintem nem jó telepítővel probálkoztál és így hiányoznak azok a programok.  Probáld ezen telepítőkkel:
http://www.trinitycore.info/How-to:Win
Álljon fel az ország imádandó széki!
Nemzetek, országok, hódoljatok néki!
Uralkodjék köztünk ész, érdem, igazság,
Törvény s egyenlőség, s te, áldott szabadság!

Nem elérhető Locutus

 • Középhaladó
 • ***
 • Hozzászólások: 144
 • Op. Rendszer: Windows 7
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #10 Dátum: 2012 December 29, 01:59:04 pm »
K3nNy Ebből a képből sokra nem lehet haladni. Valamit a Cmake-nél van elrontva. Mikor configurálja akkor megtalálja az összes exe-t ami kell neki?? Ha not foundol akkor neked kell megmutatnod hol van az az exe. Továbbá az OpenSSL ből nem mindegyik jó. http://www.trinitycore.info/How-to:Win ezen a weblapon felhívnám mindenki figyelmét a következő pár sorra:
Download the 32bit version if you have a 32bit compiler and the 64bit bit version if you have a 64bit compiler (which compiler in step #3 did you install?). Or you can get both if you plan to compile both 32 and 64bit, they can coexist side by side.
Find the 32bit version by finding the latest "Win32 OpenSSL" that is NOT the "light" version (the installer will be larger, ~ 8 MB).
Example: Win32 OpenSSL v1.0.0
Find the 64bit version by finding the latest "Win64 OpenSSL" that is NOT the "light" version (the installer will be larger, ~ 8 MB).
Example: Win64 OpenSSL v1.0.0
Szóval ami után light van írva azok nem jók nekünk. Ha nem találtok rá megoldást akkor nekem is lehet majd írni. Mert erre most már én is kíváncsi vagyok hogy miért is nem megy.
Álljon fel az ország imádandó széki!
Nemzetek, országok, hódoljatok néki!
Uralkodjék köztünk ész, érdem, igazság,
Törvény s egyenlőség, s te, áldott szabadság!

Nem elérhető zsolesz78

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 30
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #11 Dátum: 2012 December 30, 07:34:22 pm »
na leszedtem torrentröl egy VS2010 ultimatet de ahiba ugyan az !

http://kepfeltoltes.hu/view/121230/cmak2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Leszedtem mindent és ujratettem abban a sorrendben ahogy irja a leirás. A hiba akkor is ugyan az!!


A vicc az hogy már a mysql-t sem tudom configolni hibát ir az is már semmi nem megy !!

Miért ilyen bonyolult ez a szar?
« Utoljára szerkesztve: 2012 December 30, 08:02:11 pm írta zsolesz78 »

Nem elérhető zerus

 • Középhaladó
 • ***
 • Hozzászólások: 168
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #12 Dátum: 2012 December 30, 10:52:40 pm »
Zerus nem teljes Visualt szedtél le. Amikor leszeded a telepítőt az még szokott hozzá leszedni dolgokat. Szerintem nem jó telepítővel probálkoztál és így hiányoznak azok a programok.  Probáld ezen telepítőkkel:
http://www.trinitycore.info/How-to:Win

Félre értelmezted azt amit írtam.
Azt írtam hogy én sima Express-t használok és tökéletesen üzemel.

Nem elérhető K3nNy

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 34
 • Op. Rendszer: Windows 8 Professional
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #13 Dátum: 2012 December 31, 11:06:39 am »
Már megvan :) forogat szépen :) már vagy 10 scriptet beforgattam hibátlanul :P

Nem elérhető zsolesz78

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 30
Re:Trinity core 3.3.5a szerver készítés (Részletesen_2012)
« Válasz #14 Dátum: 2012 December 31, 11:18:18 am »
Nem tudja valaki miért nem sikerül nekem?


Kezdem feladni!

Most leszedek mindent teljesen és újratelepítek! ha ugy sem megy akkor passz pedig régebben sikerült ugyan ezen leírás alapján ugyan az a win van fent!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29