Szerző Téma: Általános kérdések!  (Megtekintve 4465 alkalommal)

Nem elérhető Action

  • Adminisztrátor
  • Cube Head
  • *****
  • Hozzászólások: 1235
  • IBF Mester!
  • Op. Rendszer: Windows 8.1
Általános kérdések!
« Dátum: 2013 Január 04, 08:20:06 pm »
Kérdezz bátran ha elakadtál! :)
A WORD elszáll, az írás megmarad.

Nem elérhető Szilárd

  • Emulation Expert
  • Elvetemült
  • *****
  • Hozzászólások: 659
  • Java / C# / Swift Developer
  • Op. Rendszer: OS X / iOS
Re:Általános kérdések!
« Válasz #1 Dátum: 2013 Január 07, 10:05:38 pm »
Egy apróbb hibába akadtam, amiről azt hittem, hogy meg tudom oldani, de valahogy mégsem, és csak folyamatosan idegeskedem ezen.  :(

A lényeg annyi lenne, hogy van 1 programom, ami webről, egy *.txt fájlból leolvas 4 számot (double).
Ezeket kellene fél percenként dinamikusan frissítenem. Ezt megpróbáltam Timer segítségével, ami X időközönként elvégzi az ActionListenert, ami benne van, de teljesen biztos vagyok benne, hogy a konstruktorral van probléma, ami lekéri az adatot a webhelyről. Amire gondoltam, az az, hogy első meghívásnál regisztrál egy értéket a még előtte meghívott konstruktor, egy változóba, amit a get ugye feladatát jól elvégezve visszaad nekünk. Azonban ez a változó N-edik meghívásra is ugyanannyi marad. Próbáltam Timer-t rakni a konstruktorba, de szintén nem jutottam előrébb. Esetleg van valami, amit tudnátok javasolni, hogy hogyan kellene csinálnom?

Szilárd
Java / C# / Swift Programmer

Apple
----------
OS X / iOS User
iPhone 6 Plus
iPad Air 2
MacBook Pro 13" Retina

Nem elérhető jumikar

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Op. Rendszer: Windows,Mac osx
Re:Általános kérdések!
« Válasz #2 Dátum: 2014 Február 15, 02:38:16 pm »
c++-ban írtam egy programot az alapműveletek kiszámítására,de mivel kezdő vagyok, lenne néhány kérdésem. Ha szorzásnál a szorzó nulla, a másik szám pedig negatív, mínusz nullát ír ki. Hogy lehetne ezt megoldani?
Esetleg van-e arra mód, hogy ne csak ponttal, hanem vesszővel is beírjassa a törteket?Végül a legnehezebb:
Ha egy művelettel végzett, egy billentyű lenyomását kéri a kilépéshez. Meg lehet e oldani, hogy a program ezt is felajánlja, de esetleg újra készen álljon a további műveletekre?

Nem elérhető Szilárd

  • Emulation Expert
  • Elvetemült
  • *****
  • Hozzászólások: 659
  • Java / C# / Swift Developer
  • Op. Rendszer: OS X / iOS
Re:Általános kérdések!
« Válasz #3 Dátum: 2014 Február 15, 05:21:46 pm »
Üdv!

1) Alapvetően nem hibás a -0 kifejezés, mert az egy helyes kifejezés matematikailag, de ha mindenképpen meg akarsz szabadulni tőle, akkor úgy oldanám meg a helyedben, hogy ellenőrzöm a szorzandó és a szorzó értékét, és ha valamelyik 0, akkor az eredmény automatikusan 0 lenne.
2) A vesszős problémára ezt a referenciát tudnám adni: http://www.cplusplus.com/reference/string/string/replace/
Lényegében a beolvasott sztringben kell lecserélni minden vesszőt pontra, majd azt valahogyan átkonvertálni double / float típussá, hogy utána számolásra is használható legyen. Erre én az "atof()" metódust használnám, C-ben létezik, tehát gondolom a C++-ban is szintúgy.
3) Ha jól értelmezem a problémádat, akkor az kéne, hogy ne lépjen ki a programod, hanem használható legyen több műveletre. Ezt én úgy csinálnám, hogy addig futtatnám a beolvasást egy ciklusban, amíg mondjuk az "Esc" le nincsen nyomva, amit ugye a programod minden egyes konzol beolvasás után közvetít a felhasználó felé, de emellett készen áll arra, hogy újabb adatot olvasson egy másik billentyű lenyomása során. Tehát mikor az adott kérdéshez kerül a programod, akkor ha "Esc", akkor "break" utasítást kap a ciklusod, ha pedig valami más billentyű kerül lenyomásra, akkor "continue" utasítást, így nem szakad meg maga a ciklus, csak az adott futás, ami után visszaugrik az elejére.

Remélem segítettem ezzel!

Szilárd
Java / C# / Swift Programmer

Apple
----------
OS X / iOS User
iPhone 6 Plus
iPad Air 2
MacBook Pro 13" Retina

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27